您的位置:7M足球新闻> 赛前分析> 攻略 > 正文

美女足夠籌即收保優細

www.7m.com.cn   2019年06月24日   来源:東方日報

   女子世界盃16強,西班牙女足挑戰上屆冠軍美國女足。美國女足分組賽表現充滿霸氣,3戰全勝入18球0失球,不過作為衞冕球隊,最重要是懂得留放,美國女足大賽經驗豐富,上屆去到淘汰賽之後,4場比賽有3場總入球2球或以下,目標為本,今場亦可能收夠籌就算,寧捧入球細。

  美國女足入咗18球,打破世盃分組賽最高入球紀錄,星級球員雅歷絲摩根首戰入5粒,不過其後兩場分組賽就冇波入,仲喺最後一場對瑞典時受傷,下半場踢咗1分鍾就被迫要換走,開頭未知係咪觸傷右膝舊患。佢喺賽後立即Call曬班隨團記者,表示自己冇事,領隊艾莉絲亦派心丸,話咁做係為咗今場雅歷絲摩根可以上陣,先至咁謹慎。

  其實艾莉絲咁做,唔多唔少亦反映出,美國女足嚟緊將會目標為本,只要贏波就得,唔會要球員冒險,睇番上屆佢哋淘汰賽,除咗決賽冇曬後顧之懮大炒日本5比2,之前3場由16強至准決賽,都係贏對方一粒起兩粒止。今屆其實情況好相同,首戰大炒泰國13比0後,跟住係贏智利3比0同2比0擊敗瑞典,愈贏愈少,始終短時間要應付咁多場波,如果佢哋以冠軍為目標,就一定唔會咁快放到咁盡。

  西班牙女足分組賽1勝1和1負,有2場入唔到波,進攻能力肯定不及美國女足,相信今場都唔會與美國女足斗攻,只會做好防守,減少失球,希望可以有奇跡出現,所以今場應該唔會太多波入。

更多关于"西班牙女足 美國女足"的新闻

分享到:
攻略动态

造势冲冠?乌圭明「智」

智利和乌拉圭周一于巴西里约热内卢中立场,争夺美洲国家盃C组首名出线席位。后者前锋卡云尼剑指冠军,誓言挫衞冕的对手壮声威,并以胜利庆祝自己成为历来代表国家队上阵第三多球员, ……[详细]

武士上力 胜券在「厄

以奥运脚为主的日本上场美洲国家盃C组挑战乌拉圭未有处于下风,更凭中场三好康儿梅开二度打和2:2,表现备受好评。蓝武士逐渐上力,周一最后一轮分组赛有望在巴西比路贺利桑特击败 ……[详细]
7M体育官方微博
今日赛前分析头条

更多

7M视频

更多

热点推荐
赛前

【真相帝】白俄超推荐

白俄超:伊斯洛奇明斯克VS斯莫列维奇比赛时间:2020-0 …… [详细]

温教授:伊斯洛奇vs斯莫列

白俄超:伊斯洛奇明斯克vs斯莫列维奇比赛时间:2020-0 …… [详细]

利文哥特奴VS维特布斯克

白俄超:利文哥特奴VS维特布斯克比赛时间:2020-03- …… [详细]

古迹:法拉帝 VS 赤纳德格

尼拉甲:法拉帝水流VS赤纳德格时间:2020-03-307 …… [详细]

推荐:哥特奴VS布斯克

【白俄超】利文哥特奴VS维特布斯克时间:2020-03-2 …… [详细]

温教授解析明斯克德比

白俄超:明斯克vs明斯克迪纳摩比赛时间:2020-03-2 …… [详细]
7M体育图库

更多

本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确。
您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。
Copyright © 2003 - 版权所有 www.7m.com.cn All Rights Reserved. 保留全部权利.

粤ICP备08004827号