您的位置:7M足球新闻> 赛前分析> 攻略 > 正文

維拉列斯聯快打快

www.7m.com.cn   2020年10月23日   来源:东方日报

  英超周五優先場,阿士東維拉主場迎戰列斯聯。上季驚險成功護級嘅維拉開季大踢爭氣波,錄得4戰全勝歷史佳績,包括大炒利物浦7比2,雖然入球甚多,但今場對手列斯聯基本上踢防反戰術,以搶逼為主,加上兩軍近8次對賽7次開2球或以下,捧中位數2.5球入球細係明智選擇。

  季前又有邊個估到,英超開季至唯一全勝之師就係維拉,佢哋暫居聯賽榜次席,比榜首愛華頓僅少1分但係少踢1場。現時維拉已創下球會自1930至31年球季以來最佳開局,不過領隊甸恩史密夫仍以平常心對待,畢竟依家只係季初,希望球員繼續保持平穩發揮,唔好因為心雄而出現失誤。維拉今季攻力唔錯,前鋒線有當紅射手奧尼屈堅斯、基亞利殊同巴克里,但後防更加穩健,門將達米安馬天尼斯今季大打爭氣波,列斯聯今場想入波唔容易。

  列斯聯浪射嘥料
  作客嘅列斯聯昇班首2場聯賽均開出總入球「7+」,喪攻踢法極富娛樂性,但其實呢班波主要踢全場人盯人戰術,由前場已經開始逼搶,搶到波就立即送前進攻,因此列斯聯嘅賽事節奏明快,絕無悶場。不過佢哋埋門把握力唔算太強,即使近4場射門都錄得雙位數,但好多都係浪射,命中率唔高,以致近3仗僅得1勝,而且全部開2球或以下。喺防中加雲菲臘斯受傷缺陣下,其他球員就要分擔佢嘅防守工作,或會影響攻力。

  維拉與列斯聯踢法套路,同樣係逼搶及快速反擊,預計今場戰況會快上快落,但入波唔會太多,加上雙方對賽傾向少入球,寧追入球細。

更多关于"阿士東維拉 列斯聯"的新闻

分享到:
攻略动态

史特加 對 科隆

軍情史特加中場主力卡斯特羅上輪聯賽已開齋,而前鋒沙沙卡拉積錫連續3輪入球的走勢卻告一段落。伊高夫及尼高拉斯干沙利斯已復出,但新簽中堅馬夫洛柏路斯因早前在球會賽受傷,要進行 ……[详细]

紐倫堡 對 卡爾斯魯厄

軍情紐倫堡上仗聯賽對聖保利有比希蘭斯因確診新冠肺炎缺陣,球隊更因而取消了1日操練,直至其他球員經測試證實為陰性為止。舒查夫拿及柏斯高高普基上場對聖保利已復出,但翼鋒域基利 ……[详细]
7M体育官方微博
今日赛前分析头条

更多

热点推荐
赛前

澳大利亚女足VS瑞典女足

奥运女足:澳大利亚女足VS瑞典女足时间:2021-8-21 …… [详细]

哥登堡 對 諾高平

軍情哥登堡的西蒙科恩今仗或因傷未能倒戈出戰。諾高平前鋒基斯 …… [详细]

歐塞爾 對 格勒諾布爾

軍情歐塞爾後衛佐贊上仗傷出,今場難以披甲。去屆主力神手拿比 …… [详细]
本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确。
您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。
Copyright © 2003 - 版权所有 www.7m.com.cn All Rights Reserved. 保留全部权利.

粤ICP备08004827号