您的位置:7M足球新闻> 赛前分析> 攻略 > 正文

阿根廷老鼠拉圭再獻細

www.7m.com.cn   2019年06月19日   来源:東方日報

   聽朝美洲國家盃B組次輪爆發生死戰,阿根廷要硬撼巴拉圭。「潘帕斯雄鷹」首輪落筆打三更,美斯搏曬老命都畀班豬隊友玩謝,前線又啞火,證明佢同阿古路有幾老友都唔work,巴拉圭遇強更唔敢亂攻,中位數2.5球嘅入球細有買趁早。

  自上年世盃後獲短暫免役,美斯志切今年為阿根廷力爭美洲盃冠軍,但首輪對哥倫比亞只能與敵方拉成均勢,美斯多番製造良機,可惜未能把握,反而因防線兩次甩轆就輸0比2,堅係豬隊友,都咪話唔灰。始終阿根廷缺少一名具創造力嘅中場指揮官,令美斯要身兼射門、組織等多職,遠離龍門自然威力大減。雖然佢同阿古路於場外猶如「hehe」般老友,但比賽中再次證明兩人未能擦出火花,不斷失機,若果繼續用佢哋攻堅,唔慌入到波。

  巴拉圭受過教訓勢死守

  巴拉圭首戰對同組最弱嘅卡塔爾,竟喺領先2球下被對手逼和2比2,除咗防線唔集中之外,前線亦頻頻浪費拉開紀錄的機會,最終失分亦係抵死。查實巴拉圭近年水准每況愈下,唔單止於上屆美洲盃分組賽出局,亦已連續2屆無緣世盃決賽周,特別自辛達告魯斯退出國家隊後,前線後繼無人,上場仲要靠36歲老將奧斯卡卡度素建功,可見人才凋零。巴拉圭吸取教訓後,今戰面對強敵肯定唔敢再大意,一定玩死守博偷雞,既然巴拉圭近6場美洲盃分組賽僅入5球,有4場開2球或以下,阿根廷前線又啞火,捧2.5球嘅細盤最上算。

更多关于"阿根廷 巴拉圭"的新闻

分享到:
攻略动态

上海全北合演入球騷

今日續演亞冠盃16強首回合,韓職代表全北汽車就會作客中超球隊上海SP。兩軍曾經喺2016年亞冠盃8強碰頭,當時全北汽車兩回合計以5比0大炒對手晉級,而且全北汽車今屆喺分組 ……[详细]

紅鑽現代大曬冷

今日續演亞冠盃16強首回合,兩支韓職代表分途出擊,蔚山現代將會作客2017年盟主浦和紅鑽。蔚山現代近4次於亞冠盃斗日職球隊未輸過,不過紅鑽近14場亞冠盃主場亦只輸1場,雙 ……[详细]
7M体育官方微博
今日赛前分析头条

更多

7M视频

更多

热点推荐
赛前

上港主場無所不「能」

週二晚上,中國足協盃準決賽上演最後1組對決,上屆遺憾失冠的 …… [详细]

门神大翻身?布鲁日去马

米洛列特近两季于利物浦长坐冷板,今夏回乡加盟布鲁日即成为正 …… [详细]

阿积士征尼军博「大」

欧联附周二举行首回合赛事,上届四强出局的阿积士,今季卖走两 …… [详细]

云迪碧克征「西」表忠

阿积士中场云迪碧克今夏一直受皇家马德里青睐,不过主帅坦哈格 …… [详细]

克盧日火併布拉格斯拉維亞

本週三凌晨,歐洲聯賽冠軍盃第五圈首回合上演數場好戲,其中一 …… [详细]
7M体育图库

更多

本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确。
您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。
Copyright © 2003 - 版权所有 www.7m.com.cn All Rights Reserved. 保留全部权利.

粤ICP备08004827号