您的位置:7M足球新闻> 赛前分析> 攻略 > 正文

英冠攻略:伯明翰半和打唔甩

www.7m.com.cn   2021年09月10日   来源:太阳日报

  今晚英冠獨腳戲,伯明翰主場迎戰打比郡,亦係兩大昔日「壞孩子」保耶與朗尼,於執教生涯第2次交手。兩軍都存在攻力疲弱嘅問題,預計會先求穩陣,謀定而後動,加上大家都旺半場和,值得再追。

  英格蘭球壇出名多壞孩子,伯明翰教頭保耶最響朵之作,梗係2005年效力紐卡素時對維拉場波,因為隊友戴亞唔傳波畀佢,初則口角繼而動武,結果齊齊被逐,成為英超最經典嘅「自相殘殺」一幕。

  保耶朗尼帶波玩守字訣

  至於打比郡主帥朗尼,雖然係英格蘭國家隊史上士哥王,但佢嘅丑聞同樣咁「堅」,掛咗靴出任領隊亦唔叻,上季帶領「綿羊」僅僅護級成功,今季開咧後,各項賽事7仗贏得1場咁大把,單計聯賽5仗僅入4粒,依家排緊第15位,令人失望。

  伯明翰雖然排名較高,但火力同樣不濟,各項賽事7戰入咗8球,但其中5粒係來自對盧頓,其餘6仗入得3球,當中近6仗有4次開半場和,就算借到屈福特前鋒迪尼,攻力問題亦好難立即有改善,加上後衛奇治科斯坐波監,一定先做好防守。咁蹺打比郡同樣好此道,開季後5仗聯賽,亦有4次開半場和,依家朗尼備受壓力下,為保帥位相信唔敢輕舉妄動,大家都斗穩陣,半場和有計。

更多关于"伯明翰 打比郡"的新闻

分享到:
攻略动态

名古屋鯨魚 對 德島漩渦

軍情名古屋鯨魚中場前田直輝上輪聯賽串演箭頭取得入球,效果不差,今場仍有望擔正;巴西的馬迪奧斯杜斯山度士及森下龍矢,繼續在邊線作出支援。德島漩渦上輪聯賽慘吞福岡黃蜂3蛋,最 ……[详细]

世杯外:巴西叉足电快攻鲁兵

世杯外南美洲区赛事,榜首巴西周五朝早主场斗秘鲁。巴西上场对阿根廷嘅世纪大战,只系踢咗6分钟就告腰斩,不过一众森巴球星反而能够保留体力,今场迎战秘鲁肯定抢缰,趁恶战连场嘅秘 ……[详细]
今日赛前分析头条

更多

热点推荐
赛前

磐田喜悦 VS 福冈黄蜂

日联:磐田喜悦VS福冈黄蜂:时间:2022-7-618:0 …… [详细]

鹿岛鹿角VS大阪樱花

日职联赛事:鹿岛鹿角VS大阪樱花时间:2022-07-06 …… [详细]

日联:水手主场够恶

今晚日职前列大战,横滨水手主场斗广岛三箭。榜首水手近4仗联 …… [详细]

岩手盛岡仙鶴 對 FC琉球

軍情岩手盛岡仙鶴續有武田拓真及山川廉正在養傷。FC琉球續有 …… [详细]

鹿島鹿角誓取大阪櫻花

週三傍晚,日職聯繼續進行,鹿島鹿角主迎大阪櫻花。鹿島鹿角今 …… [详细]

橫濱水手欲擒廣島三箭

週三傍晚,日職聯新一輪激戰數場,其中橫濱水手將坐鎮主場迎接 …… [详细]
本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确。
您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。
Copyright © 2003 - 版权所有 www.7m.com.cn All Rights Reserved. 保留全部权利.

粤ICP备08004827号