您的位置:7M足球新闻> 赛前分析> 攻略 > 正文

德乙攻略:凱沙臨陣換帥讓波咪追

www.7m.com.cn   2022年05月20日   来源:太阳日报

  周六凌晨上演德國附加賽首回合,德丙「3哥」凱沙羅頓,主場迎戰德乙尾三嘅特雷斯登。凱沙羅頓季尾表現回落,最近仲炒埋教練,隊內士氣明顯受影響;相反特雷斯登實力佔優,加上往績食住對手,唔計熱身賽,近3次交手全勝,今場仲有得受讓,下盤不容錯過。

  特雷斯登守得兩嘴

  凱沙羅頓季尾連輸3場,痛失原本手到拿來嘅直接昇班資格,只能以第3名轉戰附加賽,作為今季德丙失波最少嘅球隊,近3場竟然失咗7球咁多,狀態令人擔懮。另外球隊最近仲宣布辭退教練安特普,由舒斯特頂替,雖然呢位德國新帥曾經喺2014/15球季,帶領達斯泰特昇上德甲,有番咁文章來源華體網上下實力,不過臨陣換帥一向被視為大忌,要睇嚇一班球員適唔適應到。

  特雷斯登今季由德丙昇上德乙,表現唔算合格,上場煞科戰主場出擊不敵尾二嘅奧厄,不過由於一早已經篤定要踢附加賽,呢場明顯留曬力。球隊踏入2022年,16場聯賽雖然未嘗一勝,不過當中有好多都係和波,要贏佢哋唔係咁容易。特雷斯登雖然係護級分子,不過防守力唔算太差,今季失球數字只係比榜首史浩克04多兩球,只係攻力較弱,今場附加賽肯定做好防守,再博偷雞,作客受讓玩得過。

更多关于"凱沙羅頓 特雷斯登"的新闻

分享到:
攻略动态

西甲攻略:銀河艦隊謝幕半和有計

周六凌晨西甲最後一輪戲碼,皇家馬德里主場迎戰貝迪斯。早早鎖定西甲冠軍嘅皇馬,近期聯賽頻頻派副選出戰,貝迪斯防守硬淨,半力出戰嘅「銀河艦隊」未必能夠於開賽早段搶得先機,捧半 ……[详细]

为护级钱途奋战 爱华顿抢分细待发

降班,对英超球队来说,不单止系荣辱问题,更加系为「荷包」而战,单单赛会提供嘅转播费就以千万计,仲有门票、赞助同商品价格都要「降呢」,英超球队降班损失超过1亿镑(约9.7亿 ……[详细]
今日赛前分析头条

更多

热点推荐
赛前

前瞻:蔚山现代vs江原FC

韩职联:蔚山现代vs江原FC时间:2022-07-0518 …… [详细]

浦項制鐵期待功「城」身退

週二傍晚,韓職聯繼續有好戲上演,其中浦項制鐵將作客挑戰城南 …… [详细]

蔚山現代欲擒FC江原

週二傍晚,韓職聯激戰數場,其中蔚山現代將坐鎮主場迎接FC江 …… [详细]

馬模食硬維京古

週三凌晨,歐洲冠軍聯賽第二圈烽煙四起,率先出場的是馬模與維 …… [详细]

小保加激戰哥連泰斯

週三早上,南美自由盃十六強次回合繼續上演,小保加與哥連泰斯 …… [详细]

明尼路盼勝艾美歷克

週三清早,南美自由盃十六強賽火熱打響,其中明尼路將回到主場 …… [详细]
本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确。
您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。
Copyright © 2003 - 版权所有 www.7m.com.cn All Rights Reserved. 保留全部权利.

粤ICP备08004827号