7M新闻 > 赛前分析 > 分析 > 正文
相关新闻搜索:

英格蘭反擊犀利有本錢

www.7m.com.cn 2004年06月24日  来源:東方日報
  八強賽今晚正式拉開戰幔,東道主葡萄牙將會首場半準決賽火併英格蘭,葡萄牙球員連贏兩場後,信心已經返晒,今場主場球迷吶喊助威下,肯定會主動搶攻,咁樣可以講係開正英格蘭瓣,羅賓認為主守始終先至係英格蘭強項,今屆前線仲有大勇朗尼仔打突擊,好易有胡叫,要葡萄牙身上到入球機會都幾高,平手盤揀英格蘭相信可坐和望贏。(有線足球台61周五凌晨2時45分直播) 

  葡萄牙分組賽接連擊敗俄羅斯西班牙奪得小組首名,球員從地獄走番上天堂,士氣毫無疑問已去到頂峰,今仗有主場球迷支持,踢法一定比英格蘭更加積極進取。不過大家唔好忘記英格蘭最強本錢係佢穩守踢法,由艾歷臣執開始,英格蘭對住攻力比自己強勁球隊,往往有一套應付辦法,就算首仗對住法國隊,英格蘭全場其實都能夠打出賽前部署,今場只要打番該仗水準,葡萄牙要入波唔係咁易。 

英格蘭唔怕地面進攻

  從英格蘭三場分組賽表現所見,後防應付地面攻勢方面,明顯較應付高空波方面為佳。目前葡萄牙攻勢主要由迪高費高基斯坦奴朗拿度發動,但後者今場要面對曼聯隊友加利仔,費高亦要對住皇馬隊友碧咸,大家對彼此路數可謂瞭如指掌,對主力防守英格蘭講會有優勢。

  艾歷臣近年一直以奧雲、碧咸、史高斯謝拉特為重心建立球隊,不過今屆表現最突出反而係朗尼同林柏特兩人,如果奧雲佢可以踢番本身應有水準,相信球隊仲有進步空間,呢場波絕對有力同主隊周旋,馬會讓球盤只開出平手盤,捧英格蘭可坐和望贏。 
更多关于""的新闻
今日赛前分析头条 更多»
昔日三冠王恐无力登顶

  对阵双方:浦和红钻(主) vs 大阪钢巴   初盘:0.85 半球/一...

本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确性,您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。

粤ICP备08004827号