7M新闻 > 赛前分析 > 分析 > 正文
相关新闻搜索:

英格蘭整體戰贏晒

www.7m.com.cn 2004年06月24日  来源:東方日報
  睇好波,時間容易過,歐洲國家杯唔經唔覺已經去到八強階段,首場半準決賽由主辦國葡萄牙對氣勢如虹英格蘭。呢場波係場名副其實五五波,不過細鬼認為英格蘭踢整體戰好過葡萄牙,加上有狀態正勇朗尼壓陣,應該可以闖過難關,打入四強。

  細鬼一路有留意英格蘭今屆表現,發覺佢演出比之前有好大進步,中場有林柏特同謝拉特,去波極爽,好多第一時間傳送都非常悅目,可以講得係有姿勢有實際。

  英格蘭依家可謂大熟大勇,進攻意識極強,今次對葡萄牙都唔會輸蝕。不過講到尾,最緊要係有朗尼呢個新金童壓陣,英格蘭有佢,前線變數大增,佢係個可以自己波推進球員,隨時撕破對手防線,而佢又傳射皆能,葡萄牙班後真係有得震冇得。 

葡萄牙個人主義重

  葡萄牙對西班牙一仗,的確打出水準,贏波非常合理。不過場係因為佢非勝不可,先有種破釜沉舟鬥志。去到八強對英格蘭,葡萄牙唔可能打得咁放,在戰鬥力減弱下,雖有主場之利,亦冇贏英格蘭把握。此外,細鬼認為葡萄牙個人主義較重,成敗得失好靠費高基斯坦奴朗拿度兩個表現,相反英格蘭打整體戰較出色,所以細鬼比較睇好英格蘭。
更多关于""的新闻
今日赛前分析头条 更多»
昔日三冠王恐无力登顶

  对阵双方:浦和红钻(主) vs 大阪钢巴   初盘:0.85 半球/一...

本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确性,您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。

粤ICP备08004827号