7M新闻 > 赛前分析 > 分析 > 正文
相关新闻搜索:

荷蘭球迷有組織添熱鬧氣氛

www.7m.com.cn 2004年06月17日  来源:太阳报
  賽事開始到依家,見唔少國家球迷,咁多個國家之中,最Well-organize同最靚,我覺得係荷蘭。佢好犀利!有自己專用巴士接載唔在講(點解我知?因為成架車粉飾成橙色,面就坐住晒橙人),帽、假髮、衣服、鞋襪,道具乜都有,衫同帽都起碼有成20-30款,每個都好特別,問佢邊度買,有話係自己做!

  球迷一落車就即刻打鑼打鼓,球場外遊行唱歌,令到成個地方都High晒。入到球場,只係見一撻撻橙色鋪觀眾席,幾搶眼!如果隊波踢得唔好,真係浪費晒球迷一番心意!

  紀念品方面,球場外圍賣都幾特別幾靚,雖然唔係官方產品,但顏色同款式多,價錢平,例如頸巾只賣5至7歐羅,正牌就要20歐羅,所以質地唔靚都有人幫襯。尋日去間飛龍球場附近舖仔度採訪,呢度有晒非一般EURO紀念品賣(唔係Official),最多梗係葡國啦!同行崔錦棠叫我問老闆,如果葡國出到線,佢會唔會減價慶祝?(因為到時可能可以平買得意紀念品),佢話唔會,仲話就算葡國出局,都一樣唔減,話已經冇減價空間,寧願留番慢慢賣好過喎!
更多关于""的新闻
今日赛前分析头条 更多»
昔日三冠王恐无力登顶

  对阵双方:浦和红钻(主) vs 大阪钢巴   初盘:0.85 半球/一...

本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确性,您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。

粤ICP备08004827号