7M新闻 > 赛前分析 > 分析 > 正文
相关新闻搜索:

英格蘭愈踢愈好有計

www.7m.com.cn 2004年06月17日  来源:东方日报
  英格蘭呢場雖然背城借一,而且係大賽常客,但其實佢歐洲國家杯成績只屬一般,摒除九六年一屆佢主辦有地利,英格蘭呢項賽事僅僅贏過兩場,包括上屆擊敗德國及八○年勝西班牙,今場出戰首仗表現不俗瑞士,要加多兩錢肉緊至得。

  英格蘭近幾屆歐洲國家杯分組賽第二仗成績都穩步上揚,八○年負意大利○比一、八八年負荷蘭一比三,到九二年開始好轉,以○比○和法國,跟住兩屆都贏波,前屆以二比○擊敗蘇格蘭及上屆亦曾以一比○擊退德國,照咁睇,英格蘭歐國杯次仗踢得愈愈好,今仗睇有計。
 
近八年兩碰頭都係1:1


  瑞士上次進身歐洲國家杯決賽周已經係九六年事情,當時主辦國就係英格蘭,咁得咁橋,兩隊當時又係編入同一組,當時瑞士以一比一賽和英格蘭取得一分,呢一分亦係佢歐洲國家杯取得第一分。其後兩隊只曾於九八年一場熱身賽碰頭,紀錄又係一比一,瑞士近呢八年未贏過英格蘭。
更多关于""的新闻
今日赛前分析头条 更多»
昔日三冠王恐无力登顶

  对阵双方:浦和红钻(主) vs 大阪钢巴   初盘:0.85 半球/一...

本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确性,您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。

粤ICP备08004827号