您的位置:7M足球新闻> 赛前分析> 分析 > 正文

西維爾力求反底

www.7m.com.cn   2010年12月11日   来源:成报波经

  今晚西甲又有打吡戰上演,由兩支近況平平嘅球隊西維爾艾美利亞對碰。主隊西維爾已經連輸三場,佢地目前距離歐聯區域仲有8分差距,要爭歐聯席位再無失分空間;至於客軍艾美利亞亦近況極頹,自從9月之後就未贏過,目前仲差3分先可以脫離降班區域,按道理西維爾難尋敗理。

  頭場基達菲同埋維拉利爾碰頭,基達菲目前嘅近況唔錯,已經2連勝,贏咗西維爾同埋馬略卡,仲升咗上聯賽第9位,相信陣中嘅重心球員柏度里奧斯都幾享受目前喺球隊嘅生活。至於黃色潛艇目前排喺第3位,同榜首球隊有7分之差,要打破皇馬巴塞兩頭馬車的壟斷局面並唔容易。陣中最炙手可熱一定係前鋒尼爾馬,佢嘅9個入球對球隊有好大幫助。

  至於尾場馬體會要作客對拉科魯尼亞嘅比賽,對馬體會後衛菲臘比路爾斯而言,將會係佢人生中一個大日子,因為拉科魯尼亞就係菲臘比路爾斯加盟西甲之後第一支效力嘅球隊,即係要倒戈對母會。菲臘比路爾斯喺拉科魯尼亞效力咗4年,最初佢嘅仕途並不如意,一直都只係屈居後備,佢差唔多用咗一年嘅時間先確立自己嘅正選位置。

  馬體會同拉科嘅近況可謂差天共地,前者目前已經連輸兩場;而後者嘅表現就愈嚟愈好,近6場賽事取得4勝1和1負,一共搶得13分。狀態低沉下馬體會作客取一分已屬萬幸。

更多关于"西維爾 艾美利亞 基達菲 維拉利爾 馬體會 拉科魯尼亞"的新闻

转至微博:

分析动态

卡山魯賓惡鬥莫斯科火車頭

  本週六凌晨,俄超第十輪繼續進行,其中聯賽領頭羊莫斯科火車頭將作客挑戰勁旅卡山魯賓。   2009年俄超冠軍卡山魯賓上季未能衛冕成功,而球隊今季表現更加進一步下滑,上仗 …… [详细]

恩波里主場激戰拖連奴

  本週六凌晨,意乙第四十一輪率先展開1場較量,2支實力份子恩波里與拖連奴將在前者主場展開角逐。大家均以取勝為目標而且彼此實力較為接近,雙方今仗大有機會激戰成和。   恩 …… [详细]
相关新闻
今日赛前分析头条

更多

热点推荐
赛前

波琴主場火併慕遜加柏

  本週四凌晨,德甲附加賽次回合打響,首回合作客失利的波琴 ……[详细]

威爾斯難敵蘇格蘭

  本週四凌晨,為了備戰歐國盃外圍賽,威爾斯將與蘇格蘭在愛 ……[详细]

山度士中立場欲宰波坦奴

  本週四早上,南美自由盃準決賽首回合正式打響,巴西勁旅山 ……[详细]

銀河主場勢挫戴拿模

  本週四上午,美職戰火蔓延,其中西岸領頭羊洛杉磯銀河將坐 ……[详细]

沙朗歷基主場欲割「禾」

  本週四凌晨,希超歐冠盃資格附加賽繼續火熱進行,近況較為 ……[详细]
足坛花边

更多

本站声明| 联系我们| 报告错误| 网站导航| 返回页顶

提醒:第三方机构可能在7M体育宣传他们的产品或服务,7M体育将不保证其宣传信息的准确。
您跟第三方机构的任何交易与7M体育无关,7M体育将不会对可能引起的任何损失负责。
Copyright © 2003 - 版权所有 www.7m.com.cn All Rights Reserved. 保留全部权利.

粤ICP备08004827号